1936ko gerra : haurrei kontatua - Egaña, Iñaki; Montorio, Esteban (Tafalla : Txalaparta, 2004)
Gaztetxoek maiz galdetu ohi duzue zergatik gerrak. Helduei egin ohi dizkiezue galderok, baina helduek maiz ez dute jakiten zer erantzun. Iñaki Egañaren liburu berria iluntasuna argitzera dator, kasu honetan Espainiako Gerra Zibilak Euskal Herrian eragindako sarraskia aintzat harturik. Modu single eta arin batean, helduarentzako zein haurrarentzako ulertzen gaitzak diren pasarteak azaltzen saiatu da.
12 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Euskal Herria -- Historia -- 1936-1939 (36ko Gerra); Gernika-Lumo -- Historia -- 1937 (Bonbardaketa); Erreferentzia-materialak; Haur eta Gazteentzako Literatura