Soldataren patriarkatua : marxismoari egindako kritika feministak / Silvia Federici ; itzultzailea, Amaia Astobiza Uriarte - Federici, Silvia (Saiakera (Katakrak), 2017)
Eskuetan duzun liburu hau Silvia Federici-k 1970eko hamarkadatik gaur den egunera arte idatzitako bost artikuluk osatzen dute. Artikulu guztiek gauza bat dute amankomunean: marxismoaren azterketa sakona egiten dute ikuspegi feminista batetik eta, aldi berean, azpimarratzen dute teoria marxistak ezinbestekoak izan direla feminismoarentzat. Testu bakoitzak berezitasun bat dauka, eta horrek elkarren