Julieta, Romeo eta saguak - Landa, Mariasun; Balzola, Asun (1942-2006) (Arrigorriaga : SM, 2008)
Etxe bateko saguak oso ondo bizi dira, izan ere, bere jabea, Julieta, ez da arduratzen bazter guztietan uzten dituen jakien hondakinez. Hala ere, maitemindu denez geroztik saguentzat ez dago girorik etxean, jakirik behintzat ez dute eta. Beren itxaropen bakarra Julietak bere amorantearentzat prestatzen duen tarta da, baina hura ere ezin jan, gazte biek oso-osorik jaten baitute. Plan bat antolatu beharrean daude zerbait ahora eramateko...
9 urtetik aurrera (gorria)
1993ko Baporea lehiaketan finalista
Keywords: Hezkidetza; Maitasuna; Saguak; Bakardadea; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak