Hontzak kontatu zidan : [alegi-malegi ekologikoak] - Rosell, Joel Franz; Auzmendi, Lurdes (Bilbao : Desclée de Brouwer, 2006)
Dinosauroak, alka berdeurdinak, planeta tranposoak, orria harrapatu zuen sagua, oinez ibiltzen diren hostoak eta idazten duten zuhaitzak... Hauek eta beste pertsonaia paregabe batzuk ageri dira historia hauetan, "Lurraren lehen garaietako" historiak dira, euria koloretakoa, lurrean izarrak eta beste gauza zoragarri mordoa zegoen garaietakoa. Hontzak kontatu zidan, liburu ekologikoen artean bereziena da. Bertako zortzi fabula eta elezaharrak irudimen, umore zentzu fin eta lenguaia poetikoz beteak daude. Irakurri ondoren, munduaz daukagun ikuspegia aurrerantzean ez da berdina izango.
10 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Ekologia; Animaliak; Hontzak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak