Basque culinary : hozkailuko dossierra / Luis Haranburu Altuna - Haranburu Altuna, Luis (: Hiria, 2012)
Donostiako Miramar Jauregian protokolozko afari bat ospatzen da. Jaki eta edari bikainen artean, ordea, goi mailako Guardia zibil baten heriotza suertatzen da. Heriotza kasuala edo eta hilketa bortitza? Horra, ironiaz eta malenkoniaz beteriko kontakizunaren haria eta mataza