Fantasia jolasak / egilea, Gianni Rodari ; itzultzailea, Juan Kruz Igerabide ; marrazkilariak, Rosalba Catamo - Rodari, Gianni (1920-1980) (Paper txoriak. Sail berdea (Ibaizabal), 2006)
Zer dela-eta istorioek izan behar dute beti amaiera bakar bat? Agian, berriro imajina daiteke zer gertatu den, eta aurrerantzean zer gertatuko den; izan ere, istorio bat amaitzean, beste bat hasten da. Liburu honekin asko gozatuko duzu, hala istorioekin, nola hitz-jokoekin, fantasiaren haritik, benetako gauzak eta hitzen magia nahastuz.