Sukar ustelaren urtea / Edorta Jimenez - Jimenez, Edorta (Amaiur (Txalaparta), 2004)
Garaiezina izan behar zuen Armadan sartu da Sebastian Zubileta gazte euskalduna. Maitasunetik ihesi doa, Ingalaterra konkistatzera. Itsasontzian bi etsai ditu, tifusa eta Inkisizioa.