Magrittek ez omen zuen pipatzen - Rodríguez, Fito; Izagirre, Koldo (Tafalla : Txalaparta, 2001)
Liburu honek erakutsi dit filosofia ez dela Magrittek erretzen ez omen zuen pipa horren ke inposibleari buruzko jarduna. Zorrotz dihardu egileak egunero pipatzen ditugun gezurrez, jakinduriaz hausten du gezurraren azala, umorez erakusten digu azalaren azpiko azala. Honenbestez esana dago biziki gomendatzen diedala liburu honen irakurketa mota guztietako irakurleei, baita ni bezala filosofia ulertezina egiten zaienei ere. Are gehiago, halakoei gomendatuko nieke bereziki. Liburu honek filosofia desfilosofatzen irakasten baitu. Filosofatzen, alegia. Baita hitz grekoren bat ageri duenean ere".
Keywords: Helduentzako Literatura