Europako mugetan barrena : (OK Expressoan) - Jimenez, Edorta (Tafalla : Txalaparta, 2000)
Literaturaren Expressoa Europa 2000 izena eman zioten iazko udan Europa zeharkatu zuen trenari. Bertan, Europako hizkuntza askotariko ehun idazle inguru bildu ziren, Lisboan hasi eta Berlinen amaitu zen bidaian. Edorta Jimenez izan genuen euskal literaturaren ordezkari tren horretan eta, orain, bizitakoak kontatzeaz gain, trenean ezagutu zituen hainbat idazle eta literaturei buruzko argibideak eta kontuak ekarri dizkigu. Guztia, gainera, ezkutatu nahi diguten Europa horren benetako historiarekin eta behin eta berriro baztertutako kulturen aldarriarekin osatu du. Honela, geltoki bakoitzean, herri eta kultura ezberdinak zein historian galdutako gertaerak aurkituko ditu irakurleak.
Keywords: Helduentzako Literatura