Artaziak : euskal liburuak eta Francoren zentsura : 1936-1983 - Torrealdai, Joan Mari (1942-2020); Izagirre, Koldo (Zarautz : Susa, 2000)
Euskal liburuaren eta literaturaren historia ezkutatu bat irakurriko duzu hemen. Francoren agintean Zentsuraren egitura eta jarduna nolakoa izan zen agertzen du Joan Mari Torrealdairen "Artaziak" liburuak. Zentsoreak ezagutuko dituzu, besteak beste: Felipe Ugarte, Jose Antonio Zarzalejos, Jaime del Burgo, Jose Ramon Aparicio...
Keywords: Zentsura politikoa -- -Espainia; Euskal literatura -- Historia eta kritika; Saiakerak; Baliabide digitalak