Auskalo, Luk / Luis Haranburu-Altuna - Haranburu Altuna, Luis (Eleberria (Elkar), 1995)
Luk Otamendi, liburu honetako protagonista, konstruktore ospetsu, aberats eta sibarita da, plazer-mota guztietan aditua. Garai honetako garaile bete-betea dirudi, triunfadore bat. Eta, hala ere, bestelako irudia ateratzen da bere jarduna -eta bere sexe Xuren kontrapuntua- aditu ahala: Luken bizimoduko geruzetan arakatu eta sakontzen hasiz gero, bere burua engainaten dabilen gizajo bat aurkituko dugu azal distiratsuaren azpian, abenturak amaitu diren mende bukaera honetako antiheroi modernoa.