Pospolo kaxa bat bezala / Patxi Zubizarreta - Zubizarreta, Patxi (Kondagintza (Pamiela), 2005)
Laura Esquivel-ek dioenez, pertsona guztiok pospolo kaxa bat daukagu geure baitan eta, horietako bakoitza pizten dugun aldiro, energiaz betetzen dugu arima. Alabaina, norberak bere pizgarri propioak ditu (konpainia on bat, kopa bat ardo, poema bat, kantu bat...), eta horiek deskubritu ezean, noiz edo noiz pospoloren bat piztu ezean, kaxa umeldu egiten zaigu, eta ezinezkoa gertatzen da atzera berriz pospolorik piztea.