Nola bizi zazpi bizi - Arrieta Malaxetxebarria, Yolanda; Mitxelena, Jokin (Bilbao : Desclée de Brouwer, 2006)
Katuak dira liburu honen protagonistak eta "Tuska" eta bere arreba "Txispas Bustanmotx" deiturakoak nagusiak. Txabola batean jaio zenbait txoko desberdin ezagutu eta, azkenean -nahita ala halabeharrez- hirira iritsiko dira. Han beste katu asko ezagutuko dute, haien artean "Taxa". Gizakiak ere bai "Agustina". Lagunak, gehienak. Gure katuak nagusi egingo dira... eta. etxera itzuliko dira, senideak bisitatzera. Eta alde egingo dute hauek, orduan. Eta beraiek egingo dira aita-ama. ... Aitak zioen bezala, "etenik gabeko jirabira" delako bizitza...
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Hezkidetza; Katuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak