Xola eta basurdeak / Bernardo Atxaga ; marrazkiak, Mikel Valverde - Atxaga, Bernardo (Holaxe bizi da Xola (Erein), 2005)
Xola txakurtxoa harrigarria da, gero! Oraingoan Grogo jaunari basurdeak ehizatzen lagundu nahi dio. Basurdeak ardien antzekoak direla uste du, baina beltzak eta mutur handiagoarekin. Horrela, besterik gabe! Baina, ikusiko duzue zein burugabea den txakurtxoa!