Kea behelainopean bezala - Cano, Harkaitz (Lasarte-Oria : Susa, 1994)
Gereziondo bat hazten ari dun nire zainetan benazko entseiu hodi matxuratuak bihurtuz takigrafiatu dizkinate musuak hire bularretan agortu dun hondarra sahara gobi eta basamortu gehiago ere tatuatu dizkinate jainkoen bizkarretan itsasoa aho bakarreko mintzagi obenkeek ezin eutsi lain bihotzari tenk biriketako naufragioan sistoleak eta diastoleak garabiak kezko uhildo lurrunak milaka postale heldu ditun mundu osotik ez al dun gogoratzen hilak heriotza oso bat betetzen din gaur kandelak itzaliak dizkin desio bat eskatzea zilegi badun ez dinat aingeru errudunen hegorik nahi uhildo lurrunetan aske zebilen nire arteriatan hire kresala kea behelainopean bezala gabian bukatzen dun iparra gereziondoan hasten ditun nire zainak
Keywords: Poesia; Helduentzako Literatura; Baliabide digitalak