Rodolfo banpiroa / Joan de Déu Prats ; Gloria Garciaren marrazkiak ; Lurdes Auzmendiren moldapena [eta itzulpena] - Prats, Joan de Déu (Ipotxak eta erraldoiak (Desclée de Brouwer), 2006)
Rodolfo banpiroari beste banpiro guztiek barre egiten diote, erdi-itsua delako. Gainera Rodolfo gixajoa bestelako banpiroa da, banpiro barazkijalea.