Oparirik ederrena - Zubeldia, Iñaki; Mendiola, Inma (Bilbao : Desclée de Brouwer, 2006)
Mikel, zortzi urteko mutikoa, herri txiki batean bizi da eta animaliak asko maite ditu. Laster Olentzero eguna izango da eta pilekin ibiltzen den tren horietako bat eskatu dio amari. Zoritxarrez, gurasoak pobreak dira eta ez dute trena erosteko dirurik. Baina, zorionez, txatxangorri maitagarri bati esker bere ametsa eta gogoa egia bihurtuko zaio.
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Eguberriak; Animaliak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak