Matematika bizia - Zearra Garabieta, Eñaut; IRALE (Artazugoikoa) (Bilbo : Irale, 2018)
Matematika bizia proposamen didaktikoak ikasleak motibatu eta matematikarekiko jarrera positiboa sustatzeko asmoz aukeratu diren eduki eta jarduerak biltzen ditu. Horrez gain, ikasleak matematika hainbat norbanakoren ahaleginaren poderioz eraikiz joan den kultura-ondarea dela ohar daitezen nahi da. Eduki eta jarduerok DBHrako daude pentsatuak bereziki, eta "Zenbakiak" eta "Geometria" gaien ingurukoak dira batik bat. Proposamena sei atal didaktiko hauetan dago banatua: "Matematika eguneroko bizitzan", "Bitxikeriak", "Matematika eta magia", "Matematika, film eta telesailetan", "Matematikaren giza aurpegia" eta "Emakumea eta matematika".
2018/03/20
DBH, 1 eta 2. mailak
Irale - R-300 ikastaroa (2012-2013)
IRALE. R300. (2012-2013)
Keywords: EIMAk onetsitako materialak; IRALEren materialak; Curriculumeko baliabideak; Baliabide digitalak