Katiuska horiak / Xabier Mendiguren ; marrazkilaria, Mariona Cabassa - Mendiguren Elizegi, Xabier (Nire mundutxoa (Erein), 2008)
Aspaldi honetan ez du euririk egiten, eta ezin ditut estrenatu Erregeek ekarri zizkidaten katiuska horiak. Egunero begiratzen dut zerurantz: Gaur euria ari du, azkenean! 3-8 urteko haurrei zuzendutako ingurumenarekin loturiko mezu baikor eta esanguratsuak jorratzen dira sail honetan, guztiak, ilustrazio oragarriekin jantziak. Gaiak honako hauek dira: eskola, gure gorputza, lurra eta eguraldia, paisaia, animaliak, landareak, etxea, familian bizi gara, lagunak eta kideak, garraioak, asmakariak eta historia.