Asterix eta piktoak - Goscinny (1926-1977); Uderzo, Albert (1927-2020); Ferri, Jean-Yves; Conrad, Didier; Mébarki, Thierry; Leroi, Murielle; Delerue, Raphaël; Lasa Urkiri, Usua; Bakun Itzulpen eta Argitalpen Zerbitzuak (Madril : Grupo editorial Bruño, 2013)
Neguan Asterix eta Obelix, hondartzan ostrak hartzen ari direla, izotz-puska batean lagun bat topatzen dute. Herrixkara eraman eta Panoramix Kaledoniako pikto bat dela diote. Lagundu eta berarekin Loch Andloll bere jaioterrira doaz.
Keywords: Komikiak; Haur eta Gazteentzako Literatura