Asterix eta piktoak / Gosccinnyk eta Uderzok aurkeztutako Asterixen abentura bat ; testua, Jean-Yves Ferri ; marrazkiak, Didier Conrad ; kolorea, Thierry Mébarki, Murielle Leroi eta Raphaël Delerue ; [itzulpena, Usua Lasa (Bakun itzulpenak SL)] - Goscinny (1926-1977) (Asterixen abentura bat (Bruño), 2013)
Neguan Asterix eta Obelix, hondartzan ostrak hartzen ari direla, izotz-puska batean lagun bat topatzen dute. Herrixkara eraman eta Panoramix Kaledoniako pikto bat dela diote. Lagundu eta berarekin Loch Andloll bere jaioterrira doaz.