Han Gan-en zaldi magikoa - Chen, Jiang Hong; Aztiri Itzulpen Zerbitzuak (Legazpi) (Donostia : Ttarttalo, 2006)
Haurra zenean, Han Ganen zaletasunik handiena marraztea zen. Zaldiak marraztea zuen gogoko beste ezeren gainetik, eta bizi-itxura ematen saiatzen zen beti. Hazi zenean, Han Gan margolari bikain bihurtu zen, eta Enperadoreak berak ezagutzen zuen haren dohaina. Baina laster Han Ganen zaldiei buruz oso gauza bitxiak esaten hasi ziren. Bere zaldiak benetakoak baino benetakoagoak zirela esaten zuten, eta bere pintzel magikoak bizia emateko dohaina zuela.
6 urtetik aurrera (urdina)
Keywords: Gerra; Pintura; Zaldiak; Mitoak eta elezaharrak -- Txina -- Haur eta gazteentzako liburuak; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak