Ibañeta : pastorala - Casenave-Harigile, Junes (1924-2018); Idiart, Oier; Larratxe, Ganix (Arantzazu Oñati Jakin, 1978)
Euskal Herri osoak badu zerikusirik gure arbasoek Ibañetan irabazi zuten guduarekin. Horra zergatik ospatu den, eta handizki ospatu, garaipen horren 1.200. urteburua. Zuberotarrek ere beren gisan ospatu digute: txori kantariak izanki, Ibañeta pastoraleko bertsoak "ezinago eijerki" xaramelatuz, aintzinako antzerki herrikoiaren distira paregabea eman diote kondairari.
Testuak euskaraz, gaztelaniaz eta frantsesez.
Keywords: Pastoralak (Antzerkia); Helduentzako Literatura; Antzerkia