Gerra, ume eta gaztetxoen begietatik (: Badihardugu Euskara Elkartea Eibar, 2018)
Batzuetan iruditzen zaigu adineko jendearen bizitza zuri-beltzekoa izan zela, antzinako filmak bezalakoa. Eta zaila gertatzen zaigu haiek ume garaian irudikatzea. Dokumental honetan gerra garaian zuten adina jarri dugu, eta adin horietako gaur egungo ume eta gaztetxoak ere grabatu ditugu, kontraste gisa. Zein desberdinak izan ziren batzuen eta besteen bizitzak... eta hala ere, umeak beti ume. Gaur egungo ikasleei gerra zer den azaltzeko balio du bideo honek, pentsarazteko. 1936ko gerraren ondorio latz haiek ezagutu ditzaten, eta sasoi bateko ume/gaztetxo haien lekuan jar daitezen, "adinkidea" izateak ematen duen gertutasunetik.
1.- Bideo grabazioa2.- Proposamen pedagogikoa
Hizlariak: Genaro Agirre, Matilde Aizpurua, Maria Jesus Albisu, Fernando Alegria, Pakita Anabitarte, Jose Mari Aranbarri, Enriketa Aranburu, Jose Luis Arantzeta, Txomin Aranbarri, Mikel Aretxaga, Mari Ardanza, Sabina Arruabarrena, Andoni Azkarate, Joxe Antonio Bereziartua, Juantxo Bereziartua, Nati Bilbao, Claudio Egidazu, Leandro Elizburu, elen Esnal, Bego Ereñaga Kruzita Etxabe, Isabel Elantxoe, Begoña Gabilondo, Juanito Gallastegi, Benita Gallastegi, Anixeta Gereñu, Petra Goñi, Jesus Gorostola, Kontxa Intxausti, Luzia Inzunza, Joxepa Iparragirre, Miren Iparragirre, Gumer Irastortza, Luis Irazola, Rufina Irazu, Felipe Korta, Jesus Kortabitarte, Paxkuala Kortadi, Eulali Madinabeitia, Arantxa Lasa, Piedad Lopez, Santi Madariaga, Patxi Maiza, Jose Anjel Mendia, Maria Paula Mengual, Xexili Mintegia, Juliana Olaizola, Jose Mari Olazabal, Jose Antonio Olea, Maria Jesus Otaegi, Antonio Orbegozo, Akelino Osa, Xalbadora, Roldan, Benigna Sarasketa, Pepita Unzueta, Rosa Unzueta, Faustino Urbieta, Maria Luisa Zabala, Milagros ZubillaGA
Keywords: Baliabide digitalak; Baliabide digitalak