Koioteren arrastoa : USAko kontakizunak - Jimenez, Edorta (Zarautz : Iruñea : Larrabetzu : Susa, 2006)
USAko kontakizunak dituzu hauek, humanoak eta dibinoak. Edorta Jimenezek 2002 eta 2005 urteetan Kalifornia, Nevada, Idaho, Coloradora egindako bidaietan ezagututako jendearen bizimodua erretratatzen dutenak. Euskaldun amerikanoak, Renoko Unibertsitateko giroa, mormoien jai bat, Paiute eta Ni Mi Pui indigenen kezkak eta sinesmenak... aurkituko dituzu narrazio literarioa eta erreportaiaren artean kriskitin-sugea bailitzan sigi-saga dabilen liburu honetan.
Keywords: Baliabide digitalak; Helduentzako Literatura