Mustloa naaaiz... - Zubizarreta, Patxi; Valverde, Mikel (Arrigorriaga : SM, 1996)
Gau batez Edorta Leireri, bere arreba txikiari, munstro gisa benetazko beldurra ematen irakasten ari zaio. Horrela, bere nebarekin batera mamuz mozorroturik, gurasoen logelarantz doa Leire susto galanta emateko asmoz. Beraiek ez dakitena zera da, gurasoak eltxo bat harrapatzen saiatzen ari direla.
Lehen irakurleak, 5 urtetik aurrera (urdina)
Keywords: Familiak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Umorea; Haur eta Gazteentzako Literatura