Ipar Euskal Herriko toponimia tipia [Etats de Sections-etik jasoa] . II alea : Ezpeleta, Sara, Urruña - Mujika, Luis Mari (1939-2017) (Donostia : Hiria, 2007)
Liburuki honekin, Hiria argitaletxeak Iparraldeko Euskal Herriaren toponimia tipiaren nabartasuna argitzeari hasiera ematen dio. XIX. mendeo "Etat de sections" katastro napoleonikoetan ematen diren datuen arabera, galtzear dagoen 90.000 baino gehiagoko toponimo-multzo bikaina ahalko da argitaratu, bertako euskalkien ñabardura fonetiko eta lexikalak aldi berean nabarmenduz. Ipar Euskal Herriko onomastika tipiara hurbilketa zehatza egiteko ez dago beste bide erosoagorik.
Liburu honek Eusko Jaurlaritzaren diru laguntza jaso du
Keywords: Toponimia -- Ipar Euskal Herria; Euskara -- -Leku-izenak; Monografiak