Gaza Amal : Gazako zerrendan emakume ausarten istoriotxoak - Martín, Susanna; UNRWA (Euskadi) (Bilbo : UNRWA Euskadi-Palestinako errefuxiatuentzako Nazio Batuen Agentzia, 2016)
Bertan Gazako zerrendan bizi diren lau emakumeren eguneroko bizitza gogorrak ezagutu ahal izango ditugu: Amal, elektrizitate-mozketek ordenagailuko idazlanak eragozten dizkioten blogaria; Hura, bere familiaren osasun arazoak artatzeko aurkitzen dituen trabez gain etxetik kanpo lan egiten duten emakumeenganako aurreiritzi eta presioak jasan behar dituen irakaslea; Khadira, lanik gabe dagoen senarraren tratu txarrak jasotzen dituena familia aurrera ateratzen duen bitartean; eta Hazeem, korrikalaria izan nahi duen neskato gaztea. Hango miseriez gaindi, esperantzazko mezua zabaltzen dute ederki marraztutako istorio hunkigarriok (Amal hitzak itxaropena esan nahi du). Eta sarrerako testua oso argigarria da Palestinan eta bereziki Gazako zerrendan joan den mendetik eta gaur egun oraindik gertatzen diren injustizien inguruan.
Keywords: Emakumeak -- Egoera soziala -- XX. m. -- Palestina; Arabiarren eta israeldarren arteko gatazka; Palestina; Gazako zerrenda; Komikiak; Baliabide digitalak; Helduentzako Literatura