Mundu-ikuskerak euskal narratiba garaikidean : modernitatearen krisitik postidentitatearen promesera / Gorka Mercero - Mercero, Gorka (Aita Santi Onaindia beka (Labayru Ikastegia), 2017)
Lan honek euskal narratiba garaikidean suma daitezkeen mundu-ikuskera ezberdinen tipologia aletu du. Abiapuntu Modernitatearen pentsabidea dela, egitasmo honek esentzialismotik ez-esentzialismora doan ibilbide horretan euskal narratiba garaikidea non kokatu arakatu du.