Sua! : emozioa, eztabaida, azpijokoa eta batez ere Jolasa! - Iñurritegi, Haritz; Amuriza, Miren (Arrasate : Txatxilipurdi Elkartea)
Sua! jolasean, betidanik arrakasta izan duen jolas mota eta euskal mitologiarenkin lotutako hainbat pertsonaia uztartu ditugu. Txatxilipurdi elkartearen helburua euskaraz jolasteko oinarria sortzea da, bide batez, Euskal mitologiako hainbat pertsonaia azaletik ezagutzeko aitzakia ere sortu dugu. Esan beharra dago, Euskal mitologia modu librean erabili dugula jolasera moldatzeko.
Sua, betidanik jolastu izan dugun jolas batean oinarritua dago: Herriak itxi begiak.
10 urtetik aurrera
Keywords: Euskal mitologia; Euskal kultura; Jolas didaktikoak