Jarrera etnokratikoak Euskal Autonomia Erkidegoan Walker Connorren tesiaren arabera - Alkorta Elorza, Eider; Aierdi Urriza, Xabier (; [S.l.] : Servicio Editorial de la Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitateko Argitalpen Zerbitzua, 2015)
Tesi honen bitartez Walker Connor autoreak gutxiengo etnonazionalen xede edo helburuen inguruan luzatutako hipotesi nagusiak Euskal Autonomia Erkidegoan berresten diren aztertzea da. Connorren arabera Estatu demokratiko moderno bateko gutxiengo nazionaletako herritarrek etnokrazia nahi dute, baina ez independentzia. Etnokraziak independentzia ez duela aurresuposatzen baieztatzen du, baina gutxienenean autonomia esanguratsu bat aurresuposatu behar duela dio. EAEko gutxiengo etnonazionalak definitzeko hiru aldagai izan ditugu oinarrian: nortasun subjektiboa, nazionalismoa eta bozka. Gutxiengo etnonazionalen helburu politikoak aztertzeko bozkaren aldagaia erabakiorra da; EAEn bozka izan da historikoki, gizartea bitan banatu duena. Abertzaletasun instituzionalaz eta arradikalaz mintza gaitezke, eta banaketa ardatz hau erabakiorra da xede politikoak aztertzeko orduan, bestelako auzietan ere ezberdintasunak agerikoak badira ere
Tesia, Euskal Herriko Unibertsitatea, Politika eta administrazio zientzia Saila
Material hau ADDI.EHU.ES webgunetik ekarri da
espezializatua
testua euskaraz
Keywords: Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitatea -- Tesi eta disertazio akademikoak; Euskal nazionalismoa; Doktorego-tesiak; Baliabide digitalak; Monografiak