Errusierazko perpaus erlatiboen euskaratzea: hizkuntza-sistematik itzultzailearen estilora / Iker Sancho Insausti ; zuzendaria, Iván Igartua Ugarte, Nerea Madariaga Pisano - Sancho Insausti, Iker (: Servicio Editorial de la Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitatearen Argitalpen Zerbitzua, 2015)
Orain arte errusieratik zuzenean euskaratu diren literatura-lanetatik errusierazko perpaus erlatibo guztiak atera ditugu, beraien euskal ordainekin batera corpus paralelo bat osatuz. Corpus horretatik ateratako datuetan oinarritu gara errusierazko perpaus erlatiboen euskaratzea gobernatzen duten faktoreen artean esanguratsuak zeintzuk diren zehasteko: hizkuntza-sistemaren baitakoak (linguistikoak) edota itzultzailearen estiloarekin loturikoak (estralinguistikoak)