Igorreko hizkeraren azterketa dialektologikoa - Iglesias, Aitor; Aurrekoetxea Olabarri, Gotzon (; Gasteiz : Euskal Herriko Unibertsitateko (UPV/EHU) Argitalpen Zerbitzua, 2014)
Tesi honetan Igorreko hizkeraren azterketa dialektologikoa egiten da. Atal nagusi bi dauzka: deskribapen arauemailea eta azterketa dialektologikoa. Batetik, Igorreko hizkeraren inbentario fonetiko, morfologiko eta sintaktiko zehatza egiteaz gain, hau gobernatzen duten arauen berri ere ematen da. Arau hauek hierarkia prosodikoaren marko teorikoaren barruan aztertzen dira. Bestetik, azterketa dialektologikoan, Igorren lortutako datuetatik abiatuz, Arratiako mendebaldeko muga zehazten da. Horretarako marko teoriko bi aplikatzen dira: ohiko dialektologia kontrastiboa eta azterketa dialektometrikoa. Bien emaitzak alderatzen dira eta teoria bakoitzaren kritika egiten da.
Tesia, Euskal Herriko Unibertsitatea, Hizkuntzalaritza eta euskal ikasketak Departamentua
Material hau ADDI.EHU.ES webgunetik ekarri da
espezializatua
testua euskaraz
Keywords: Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitatea -- Tesi eta disertazio akademikoak; Euskal hizkuntzalaritza; Euskalkiak; Igorre -- -Euskara -- - Euskalkia; Doktorego-tesiak; Baliabide digitalak; Monografiak