Igorreko hizkeraren azterketa dialektologikoa / Aitor Iglesias Chaves ; zuzendaria, Gotzon Aurrekoetxea - Iglesias, Aitor (: Euskal Herriko Unibertsitateko (UPV/EHU) Argitalpen Zerbitzua, 2014)
Tesi honetan Igorreko hizkeraren azterketa dialektologikoa egiten da. Atal nagusi bi dauzka: deskribapen arauemailea eta azterketa dialektologikoa. Batetik, Igorreko hizkeraren inbentario fonetiko, morfologiko eta sintaktiko zehatza egiteaz gain, hau gobernatzen duten arauen berri ere ematen da. Arau hauek hierarkia prosodikoaren marko teorikoaren barruan aztertzen dira. Bestetik, azterketa dialektologikoan, Igorren lortutako datuetatik abiatuz, Arratiako mendebaldeko muga zehazten da. Horretarako marko teoriko bi aplikatzen dira: ohiko dialektologia kontrastiboa eta azterketa dialektometrikoa. Bien emaitzak alderatzen dira eta teoria bakoitzaren kritika egiten da.