Ramon Saizarbitoriaren nobelagintza memoria ikasketen ikuspegitik - Arroita, Izaro; Olaziregi, Mari Jose (; [S.l.] : [s.n.], 2015)
Ramon Saizarbitoriaren nobelagintza memoria ikasketen ikuspegitik aztertzea izan da doktore tesi honen xedea. Memoria ikasketetako kontzeptu teoriko garrantzitsuenetakoak (`memoria kolektiboa, `memoria komunikatibo eta `kulturala edota `memoria guneak, besteak beste) deskribatu ditugu, baita memoriaren eta literaturaren ikasketak uztartu dituzten ikerlan nagusienetakoak ere. Horietan oinarrituta, Saizarbitoriaren nobeletan irudikatzen diren memoria mota ezberdinak aztertu ditugu, eta, Ehun metrotik (1976) Martutenera (2012), memoriaren errepresentazioak izan duen bilakaerari erreparatzea ahalbidetu digu horrek
Tesia, Euskal Herriko Unibertsitatea, Hizkuntzalaritza eta euskal ikasketak Departamentua
Material hau ADDI.EHU.ES webgunetik ekarri da
espezializatua
testua euskaraz, gaztelaniaz eta ingelesez
Keywords: Saizarbitoria, Ramon -- Kritika eta interpretazioa; Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitatea -- Tesi eta disertazio akademikoak; Euskal hizkuntzalaritza; Euskal literatura -- - Azterlanak eta hitzaldiak; Doktorego-tesiak; Baliabide digitalak; Monografiak