Gaizki ulertua / Irène Némirovsky ; itzultzailea, Joxe Antonio Sarasola - Nemirovsky, Irene (1903-1942) (Eleberria (Alberdania), 2017)
1924ko abuztuan gaude. Denise, "diru asko irabazten duen senar baten emaztetxo mainatua", eta Yves, "gizontxo aberatsa", inongo mehatxuren beldurrik gabe ari dira beren maite jolasetan. Baina "Euskal Herriko argitasun distiratsuan" sortu zenetik urtebetera, Parisko udaren bero itogarrian galduko du amodio hark bizitasuna.