XIX. mendeko euskal gramatikagintzari buruzko ikerketak - Gómez López, Ricardo; Oihartzabal, Beñat (; Gasteiz : Servicio Editorial de la Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitateko Argitalpen Zerbitzua, 2006)
Doktorego tesi hau XIX. mendeko euskal gramatikagintzaren historiari buruzko zortzi ikerlanez osaturik dago eta Hizkuntzalaritzaren Historiografiaren esparruan kokatzen da, zehazkiago euskararen inguruko gramatika-ideien historian. Ikerketa honek bi atal nagusi ditu: alde batetik, 1-5 kapituluetan XIX. mendeko zenbait euskalariren lanak aztertzen dira (Astarloa, Humboldt, Darrigol, Bonaparte eta van Eys) eta, bestetik, 6-8 kapituluetan gramatika-gai batzuek euskal tradizioan zehar, batik bat XIX. mendean zehar, izan zituzten analisiak aurkezten dira (artikuluaren identifikazioa, "aditz bakarraren" teoria eta objektu-komunztadura).
Tesia, Euskal Herriko Unibertsitatea, Hizkuntzalaritza eta euskal ikasketak Departamentua
Material hau ADDI.EHU.ES webgunetik ekarri da
espezializatua
testua euskaraz, gaztelaniaz, frantsesez eta ingelesez
Keywords: Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitatea -- Tesi eta disertazio akademikoak; Euskal hizkuntzalaritza; Euskara -- Gramatika; Euskal literatura -- - Azterlanak eta hitzaldiak; Doktorego-tesiak; Baliabide digitalak; Monografiak