Balatza : tximistaren alaba - García-Viana, Txema (Irun : Alberdania, 2000)
Balatzak Aitorren makila mitikoa eskuratu behar du, baskoi herriaren iraupena ziurtatuko badu. Horretarako mila eragozpen eta mila oztopo gainditu beharko ditu bidaia fantastiko eta arriskuz bete batean. Narrazio mitiko bat da Garcia-Vianarena, eta tradizioan du oinarri sendoa.
12 urtetik aurrera (horia)
Ondoko lehiaketan saritua: Antonio María Labaien Saria, 2000
Keywords: Abenturak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak