Balatza : tximistaren alaba / Txema Garcia-Viana - García-Viana, Txema (Ostiral saila (Alberdania), 2000)
Balatzak Aitorren makila mitikoa eskuratu behar du, baskoi herriaren iraupena ziurtatuko badu. Horretarako mila eragozpen eta mila oztopo gainditu beharko ditu bidaia fantastiko eta arriskuz bete batean. Narrazio mitiko bat da Garcia-Vianarena, eta tradizioan du oinarri sendoa.