Hizkuntza eta kultura aniztasuna Bilboko eskoletan : euskararen erabileran eta euskal-kulturaren praktikan eragiten duten faktoreak - Berasategi Sancho, Naiara; Azurmendi Aierbe, Maria Jose; Larrañaga Aizpuru, Nekane (; [S.l.] : [s.n.], 2014)
Egungo gizarteetan, geroz eta ohikoagoa da, egoera elanitz eta kultur anitzak topatzea. Oro har, mundu mailako ikuspegitik gizarteak gero eta pluralagoak dira eta gaur egun nekeza da elebakartasunaz edo kultur bakartasunez hitz egitea; nahiz eta errealitateak askotarikoak diren, geroz eta gehiago gizarteak ere ele eta kultur anizdunak direlako. Doktorego Tesi honen nahia da, Bilboko ikasleen praktika linguistiko (euskara, espainiera eta beste hizkuntza) eta kulturalak aztertzea da. Zehatzago, euskararen erabilera eta euskal-kultur praktika nolakoak diren aztertu nahi da, eta praktika horietan zein faktorek eragiten duten, baita etorkizunerako hizkuntza eta kultura plangintzarako egokiak izango diren bideak urratzea ere.
Tesia, Euskal Herriko Unibertsitatea,Gizarte psikologia eta portaera zientzen metodologia Departamentua
Bibliogr.: 313-325 or.
Material hau ADDI.EHU.ES webgunetik ekarri da
espezializatua
Doktorego tesi hau Euskal Herriko Unibertsitateko Euskararen arloko Errektoreordetzak emandako ikerketa bekari esker egin da
testua euskaraz eta ingelesez
Keywords: Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitatea -- Tesi eta disertazio akademikoak; Euskara -- Erabilera; Eleaniztasuna; Doktorego-tesiak; Baliabide digitalak; Monografiak