Hizkuntza eta kultura aniztasuna Bilboko eskoletan : euskararen erabileran eta euskal-kulturaren praktikan eragiten duten faktoreak / Naiara Berasategi Sancho ; zuzendariak, Maria-José Azurmendi eta Nekane Larrañaga - Berasategi Sancho, Naiara (: [s.n.], 2014)
Egungo gizarteetan, geroz eta ohikoagoa da, egoera elanitz eta kultur anitzak topatzea. Oro har, mundu mailako ikuspegitik gizarteak gero eta pluralagoak dira eta gaur egun nekeza da elebakartasunaz edo kultur bakartasunez hitz egitea; nahiz eta errealitateak askotarikoak diren, geroz eta gehiago gizarteak ere ele eta kultur anizdunak direlako. Doktorego Tesi honen nahia da, Bilboko ikasleen praktika linguistiko (euskara, espainiera eta beste hizkuntza) eta kulturalak aztertzea da. Zehatzago, euskararen erabilera eta euskal-kultur praktika nolakoak diren aztertu nahi da, eta praktika horietan zein faktorek eragiten duten, baita etorkizunerako hizkuntza eta kultura plangintzarako egokiak izango diren bideak urratzea ere.