Iturriozko Torrea : historia eta kultur ondarea / Juantxo Agirre-Mauleon , Alvaro Aragon Ruano - Agirre-Mauleon, Juantxo; Aragón Ruano, Álvaro (Mugarri (Oiartzungo Udala), 2003)
Iturriozko Torrea beti izan da bertakoen eta kanpokoen arreta deitu duen eraikina; arkitekturaren kalitateak eta arku nagusiaren apainketak begira geratzen zirenen irudimenari bidea ireki eta historiarena baino literaturarenak ziren azalpenak sorrarazten zituen. Jada 1966 urtean, Iturriozko Torrearen argazki batek irabazi zuen III Aranzadi Aretoa Argazki-Lehiaketa