Sirenak nola jaio ziren / testua, Griselda Castro ; ilustrazioak, Gustavo Roldán ; [itzulpena, Miren Agur Meabe] - Castro, Griselda (Tren urdina (Giltza), 2000)
Ipuin miresgarri honetan sirenak nola jaio ziren kontatzen zaigu. Jende gutxik daki zer gertatu zen, baina honela izan zen. "Bazen behin neskatxo bat...".