Haur Hezkuntzako gelen antolaketa espazialaren eta erabileraren deskribapena eta azterketa : Usteak eta jarrerak, eta autokontzeptuaren azterketa - Jauregi Elizondo, Margarita Lorea; Ayerbe Echeberría, Pedro María (; Gasteiz : Servicio Editorial de la Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitatearen Argitalpen Zerbitzua, 2009)
Donostiako bi ikastetxetako Haur Hezkuntzako geletako eta gelaz kanpoko espazioen antolaketa eta erabilera deskribatzea eta aztertzea izan da helburu nagusia. Prozesua bi alditan bereiz dezakegu: 2000-02 ikasturteak eta 2007-08 ikasturtea. Ikasturte horietan zehar haurren eskolatze/egokitzapen-aldiaren bilakaera behaketa zuzenaren bidez jasotzearekin batera, haurrak autonomia eta elkarrekintzan ematen joan diren aurrerapausoak azaldu ditugu. Prozesu guztian zehar andereñoen papera eta parte-hartzea aztertu dugu, haur eta gurasoekin dauzkaten harremanak islatuz. Bi ikastetxeen arteko konparazioak, auzo eta ikastetxeetan izandako aldaketa eta hobekuntzak aztertu, ondorioak azaldu eta, gure ustez, etorkizunerako lan ildo posible batzuk aipatuz bukatu dugu lana.
Tesia, Euskal Herriko Unibertsitatea, Didaktika eta Eskola Antolakuntza Departamentua
Bibliogr.: 493-514 or.
Material hau ADDI.EHU.ES webgunetik ekarri da
espezializatua
testua euskaraz
Keywords: Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitatea -- Tesi eta disertazio akademikoak; Hezkuntza -- Ikerketa; Ikasleak -- Ebaluazioa; Doktorego-tesiak; Baliabide digitalak; Monografiak