Sormenaren eragina gizartean, Mikel Laboa eredu - Apaolaza Beraza, Joxe Migel; Apaolaza Beraza, Joxe Migel; Bullen, Margaret (; Donostia : [s.n.], 2013)
Ikerketa honetan sortzeak kultura batean duen garrantzia ikertuko dut. Zehazki Mikel Laboak Euskal Kulturan izan duen eragina eta Euskal Kulturari egin dion ekarpena. Horretarako Mikel Laboa pertsona eta artista izango dut kontuan. Honek esan nahi du sormena artean gauzatua ikusiko dugula, musika nagusiki baina beste arte diziplinak ere aintzat hartuta. Antropologia garaikideak kultura kontzeptuaren inguruan duen irizpidea hartuko dut oinarri, alegia, kultura bizirik dagoen elementua da, etengabeko mugimenduan dagoena. Gaia sormena izango da eta ikerketa objektua Mikel Laboa. Hau kontuan izanik, azpigai batzuk landuko ditut, hala nola, harremanak, diziplinartekotasuna eta euskarari emaniko bultzada. Antropologian erabiltzen den metodo kualitatiboa egokia ikusten dut pertsona batek sormenaren bidez gizarte batean izan dezakeen eragina aztertzeko.
Tesia, Euskal Herriko Unibertsitatea, balioen filosofia eta gizarte antropologia departamentua
Bibliogr.: 351-362 or.
Material hau ADDI.EHU.ES webgunetik ekarri da
espezializatua
Mikel Laboa katedraren laguntzarekin
testua euskaraz
Keywords: Laboa, Mikel -- (1934-2008); Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitatea -- Tesi eta disertazio akademikoak; Kultura- eta gizarte-antropologia -- -Ikerketa -- -Historia; Musika-taldeak -- Euskal Herria; Doktorego-tesiak; Baliabide digitalak; Monografiak; Biografiak