Andoain-Urnieta errepideko arkitektura industrialaren inbentario arrazoitua : 1900-1960 - Senderos Laka, María; Azpiri Albistegui, Ana; Mujika, Marte (; [S.l.] : [s.n.], 2015)
Gipuzkoako lurralde guztian, komunikazio ardatz nagusien inguruangertatzen den industria eraikuntzen presentzia jarraia, paisaiarenbereizgarrietako bat da. Gipuzkoako hain fenomeno berezkoa denak,berariazko ondarezko arkitektura bezala aztertzea merezi du.Hortaz, Urnieta eta Andoain lotzen dituen errepidean aurkituadagoen industria eraikiaren continuum-a ikertzea proposatzen da. Tokizehatz honetan, 1900-1960ko hamarkada arteko industria-eraikin taldebat dago, ez oso ezaguna, baina interesgarria.Ondorioz, lan honek, industria paisaia honen inbentario arrazoituaegitea bilatuko du, geroko egite eta birgaitze proiektuentzat lehenbeharrezko urrats bezala.
EHUko tesia, Arkitektura Departamentua
Biblio. 375-384 or.
Material hau ADDI.EHU.ES webgunetik ekarri da
espezializatua
testuak euskaraz
Keywords: Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitatea -- Tesi eta disertazio akademikoak; Arkitektura; Doktorego-tesiak; Baliabide digitalak; Doktorego-tesiak; Monografiak