Baserri eraitsia : (jatorrizkotasunaren adierazpena) - Alonso Puelles, Andoni; Arzoz, Iñaki (Donostia : Gaiak, 1998)
"Baserri eraitsia" jatorrizkotasunaren aldeko manifestu hau, hiltzear dagoen jatorrizko arkitekturaren alde egina da nagusiki, baina, baita, bere azkenetan dauden jatorrizko kulturaren, jatorrizko bizitzaren eta jatorrizko espirituaren alde ere, irakurleari "jatorrizkotasunaren aktibismoa" proposatzeko asmoz, oraingo gizaki zibil eta konprometituaren heziketan presente egon behar delakoan.
1998/06/30
Bibliografia: 292-308. or.
1998/06/30
Keywords: Antropologia -- Euskal Herria; Baserria -- Euskal Herria; Euskal Herria -- Historia; EIMAk onetsitako materialak; Monografiak