Nahiago nuke mutila banintz! : (Bis Zikloa) - Durán, David; Balzola, Asun (1942-2006); Markuleta, Gerardo (Donostia : Erein, 2007)
Sexuaz jakin nahi zenuen eta galdetzeak lotsa ematen zizun ia guztia. Júlia kokoteraino dago hilekoaren tripako minekin, eta behin baino gehiagotan desiatu izan du mutil bihurtzea. Egun batez, Hilekoaren Maitagarria agertuko zaio bere desioa errealitate bihurtzeko. Maitagarriak Bis Zikloa eskainiko dio: hurrengo hilekora arte ezohiko boterea izango du neska edo mutila izateko, gogoak emandakoaren arabera. Gero erabaki egin beharko du neska jarraitu ala mutil bihurtu nahi duen. Tarte horretan Júliak primeran pasatuko du, eta gauza pila bat ikasiko du sexualitatearen eta pertsonen arteko harremanen inguruan.
12 urtetik aurrera (horia)
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura Sailaren laguntza jaso du.
Keywords: Sexu-heziketa; Sexualitatea; Fantasia; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak