Nafarroako Ezkurran - Garate, Gotzon (1934-2008); Legorburu, José María; Ituarte Zarragoikoetxea, Mari Eli (Bilbao : Gero-Mensajero, 2002)
Liburu honetan Gotzon Garatek Nafarroan bildu eta ondoren bere erara atondutako ipuin sorta ederra eskaintzen digu. Gehienak irribarrea sortarazteko aproposak dira. Horrez gain, beti bezala, Garatek euskara bizia eta zaindua darabil; bera ibiltzen den baserrietako euskara indartsua nabari zaio maiz. Euskal Herriko giroa bikain islatzen dute ipuin hauek eta nahiz eskoletan nahiz nagusiagoek irakurtzeko aproposak iruditzen zaizkigu.
12 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Umorea; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak