"Merry Christmas, Panama!" esan zuen heriotzak : [gringoen inbasioaren kronika euskaldunek kontatua] - Izagirre, Koldo; Egunkaria ([Andoian] : Euskaldunon Egunkaria, 1999)
Duela hamar urte, 1989ko abenduan, EEBBetako Armadak Panama inbaditzean Mendebaldeko arreta informatiboa bereganatu zuen gertaera baten kronika da, Koldo Izagirre idazleak " Euskaldunon Egunkariaren enkarguz prestatua. Inbasoreengandik babesteko, Jose Sebastian Laboa Vatikanoren nuntzioaren egoitzan gorde ziren, besteak beste, Panamako presidente Manuel Antonio Noriega eta herri hartan zeuden lau euskal deportatu. Laboa monsinorearekin, lau euskl deportatuokin, orduan Panamako zerbitzu sekretuetako buru zen Eliecer Gaitanekin eta beste zenbait protagonistarekin biltzeaz gain, dokumentazio oparoa arakatu du egileak liburu interesgarri hau osatzeko.
Eusko Jaurlaritzako Kultura sailaren laguntzari esker argitaratua
Keywords: Panama -- Historia; Monografiak